Alkuvuonna päätin, että nyt on viimeinen hetki ryhtyä muutokseen ja tehtävä täys käännös oman elämänsä kanssa. PT on seurannut kanssani alkuun noin puolivuotta. Tämä on ollut ERITTÄIN tärkeä tuki minulle. Lähdettiin nollasta kunnon suhteen ja ruokailutottumuksetkin olivat aivan kuralla.

Alkuun lähdettiin ihan ruokailutottumusten muutoksilla, jotka oli loppujen lopuksi aika helppokin omaksua. Sain syödä sellaisia ruokia, josta muutenkin pidän ja lihaa eri muodoissa. Rahkaa ja raejuustoa kannoin kaupasta useamman kerran viikossa ja lopulta niistä tulikin ihan must juttu ruokavaliossa.

Alkuun sain yhden vapaan ruokailupäivän viikossa ja samoin yksi vapaapäivä kuntoilusta. Kuutena päivänä oli kuntoilua, pari kertaa viikossa kuntosalia PT:n ohjauksessa, cirkuitia, spinningiä ja sauvakävelyä aikataulujen sallimissa rajoissa. Jos en ehtinyt ohjattuun liikuntaan, niin sitten sauvakävelyä siihen aikaan, kun mulle sopi. Kesällä lenkit olivat välillä aika myöhäänkin, mutta väliin en halunnut niitä jättää. Kolmen kilometrin "pitkistä" lenkeistä on nyt päästy kymmenen kilometrin lenkkeihin ja ne sujuvat nyt jo ihan kevyesti.

Olen aika orjallisesti noudattanut PT:n ohjeita ja hän on ollut minulle kuin "kuningas", jonka käskyjä olen totellut. Jossain vaiheessa lisättiin aamulenkit ohjelmaan, ja minä, ikuinen aamun unikekoko muka olisin herännyt ennen seitsemää aamulenkille... ei todellakaan. Siitä se sitten kuitenkin lähti ja ensin kahtena aamuna puolen tunnin sauvakävelylenkki... sitten kolmena ja sitten neljänä... nyt on palattu onneksi kahden aamun tahtiin, toistaiseksi. On ollu tosi ihania lenkkejä ihanassa kesäaamussa ja sitten vähemmän ihania, kun ei millään olisi jaksanut.

Kiloja on karissut ihan mukavasti ja nyt yhteensä -13,5 kg! Missään vaiheessa ei ole tullut takaisin tai mitään repsahduksia. Kuuden kilon jälkeen paino junnasi paikoillaan joitakin viikkoja, jolloin kärsivällisyys oli koetuksella, samoin kävi 12 kg jälkeen. Onneksi kärsivällisyys kuitenkin palkittiin ja taas painon putoaminen jatkui.

Liikuntaa on tullut lisää ihan hirmuisesti ja kunto on huomattavasti kohonnut. Sitä jopa kaipaa ihan liikkumista lähes päivittäin. Lihaksiakin on jo ilmaantunut! Hauis näkyy, pohkeet on hoikat ja lihaksikkaat, vatsa on tiukempi jne. Olen jopa ostanut pari uutta mekkoa, pikkumustan ja hihattoman! En muista milloin viimeksi olisin edes mekkoa käyttänyt, saatikka että olisin nauttinut siitä.

Viimeaikoina ovat ihmisetkin alkaneet huomata minussa muutosta. On tullut kommentteja, että oletpa sä laihtunut paljon ja oot vain puolet entisestäsi... no vielähän tässä on matkaa ja varmaan vielä 20 kg voisi pudottaa. Katsotaan mihin tämän mimmin rahkeet riittävät. Ennen kaikkea minusta on hienoa, että paikat ovat kiinteytyneet ja se on ehdottomasti PT:n ansiota. Hän on ohjannut salilla jokaisen lihaksen käyttöön ja tehnyt hyvää työtä. Ohjelmia on vaihdettu sitä mukaan, kun on ollut tarvis. Kesän tauon jälkeen ollaan taas oltu muutaman viikon yhteisreeneissä ja sitä kautta on taas itsellekin löytynyt uutta ja innostunutta virtaa.

Nyt ollaan aloitettu kolmen viikon ketoosidietti. Hiukan jännittää miten tässä pärjään. Toinen päivä nyt menossa ja vielä on ihan ok olo. Illallakin olin tosi pirteä ja muutenkin tuntuu ihan hyvälle. Eilen treeniä ja sekin tuntui ihan suht helpolle. Tänään taas reeniä, saas nähdä miltä illalla sitten tuntuu. Katsotaan pääsenkö ketoosiin ja millainen olo ja tuntemus silloin sitten on... se jää nähtäväksi.